41604886 - Vector Household Appliances Protection Isolated On White Background

Uw inboedel goed verzekerd?

Het aantal aanbieders van producten voor inboedelverzekeringen is groot, de juiste keuze maken is dan ook lastig. Gaat het om de laagste premie of om de beste dekking? Uw persoonlijke gezinssituatie, uw inkomen en leeftijd hebben invloed op de premie van een inboedelverzekering. Graag informeren wij u over de belangrijkste verschillen.

Dekking, basis of allrisk?
Bij een basisdekking is schade aan uw inboedel verzekerd als die het gevolg is van onder andere brand, rook- en roetschade, ontploffing, diefstal/inbraak en waterschade door een kapotte leiding. Natuurlijk zijn er ook nog vele andere oorzaken opgenomen, maar ook zijn er veel uitzonderingen.

Een allrisk dekking biedt een complete dekking waarbij in principe alle schade verzekerd is, tenzij dit expliciet is uitgesloten in de voorwaarden.

Nieuwwaarde of dagwaarde?
Een inboedelverzekering is gebaseerd op nieuwwaarde, behalve als de voorwerpen of producten zijn verouderd. In dat geval zal dagwaarde worden uitgekeerd. Met name bij elektronica en kostbare inboedel zal snel een dagwaarde worden uitgekeerd. Uiteraard zijn hier ook uitzonderingen op.
De kosten van een inboedelverzekering zijn dus afhankelijk van de gekozen dekking en uiteraard van het verzekerde bedrag en de samenstelling van uw inboedel. Wij adviseren u daar graag bij.

Pakketkorting
Heeft u meerdere verzekeringen? Denkt u dan niet alleen aan uw inboedelverzekering, maar ook aan uw woonhuis-, aansprakelijkheid-, auto- en reisverzekering. Het is vaak voordeliger om alle verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen, omdat u korting krijgt op de premie van uw gehele verzekeringspakket.

Is uw inboedel goed verzekerd tegen een juiste premie?
Als u het zeker wilt weten, neemt u dan contact op met Finac om u goed te laten adviseren. Wij helpen u graag verder.