Beleggingsadvies

U wilt voor de lange termijn het hoogste rendement behalen tegen een zo laag mogelijk risico. Met beleggingsadvies van Finac stelt u eenvoudig een beleggingsmix samen gebaseerd op uw persoonlijke beleggingsprofiel.

ill-beleggen

Hoe werken we?

Finac is zelf geen beleggingsinstelling die portefeuilles voor haar klanten samenstelt. Onze dienstverlening bestaat uit het vinden van een geschikte aanbieder die past bij uw beleggingsprofiel. Dit kunnen zowel grote als kleinere beleggingsinstellingen zijn.

Om uw beleggingsprofiel te bepalen inventariseren we uw situatie. Het gaat hierbij om vragen over uw beleggingsdoelstelling, uw financiële positie, uw risicobereidheid en uw kennis & ervaring met beleggen.

Vervolgens kijken we welke aanbieders een passende beleggingsvorm aanbieden. Denkt u hierbij aan onder andere:

  • wel of geen automatische risicoafbouw
  • is periodiek bijstorten mogelijk/gewenst
  • belegging met lijfrentekapitaal
  • begeleiding en communicatie tijdens de looptijd

Tenslotte kijken we binnen de passende aanbieders naar de kosten die in rekening worden gebracht. Kosten die u niet hoeft te maken zijn immers het snelst verdient!

Als de beleggingen lopen maken we op basis van uw wensen een afspraak over de begeleiding door Finac.
Standaard bestaat deze begeleiding uit een jaarlijkse telefonische update waarin besproken wordt hoe de waarde zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de verwachtingen, eventuele wijzigingen in uw persoonlijke (financiële) situatie en ontwikkelingen in de markt en bij verschillende aanbieders.
Vervolgens bepalen we of een aanpassing van de beleggingsstrategie gewenst is. Deze begeleiding kost € 150 per jaar. Maatwerk is mogelijk.