Arbeidsongeschiktheid (AOV)

Verzekerd van inkomen

Arbeidsongeschiktheid is voor ondernemers en ZZP’ers een risico dat vaak wordt onderschat. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u tegen inkomensverlies als u niet meer kunt werken. Finac adviseert, vergelijkt de aanbieders en regelt het voor u.

Illustratie aov

Waarom een AOV?

Iedereen is weleens ziek. Een dag of een week kunt u als zelfstandig ondernemer financieel waarschijnlijk wel opvangen. Maar wat als u chronisch ziek wordt en langdurig arbeidsongeschikt raakt? Om de financiële impact te beperken adviseren wij u over de hoogte van het te verzekeren bedrag, looptijd en eigen risico termijn.

Omdat de kosten van een AOV relatief hoog zijn is het belangrijk om het verzekerde bedrag goed op uw wensen en omstandigheden aan te passen. Zodat u niet te weinig, maar ook niet te veel verzekerd! Bovendien is de premie aftrekbaar via de inkomensbelasting (box 1).

Wat doet Finac voor u?

Wij helpen u een AOV op maat te vinden met een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden. Dat doen we door allereerst een goede inventarisatie te maken, gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Vervolgens maken we een uitgebreide vergelijking en brengen we advies uit.

In 5 stappen naar een AOV op maat

2. Wij werken ons advies uit

Als u overtuigd bent van onze aanpak geeft u ons uw Opdracht tot dienstverlening. U ontvangt vervolgens een checklist met gegevens die wij nodig hebben. Op basis van onze inventarisatie en uw wensen brengen wij de financiële risico’s in kaart. Uw inkomen, vermogen en vaste lasten zijn de financiële factoren voor het bepalen van het risico. Deze verwerken wij in onze geavanceerde financiële software.

4. Afsluiten verzekering

Bij een passend advies hoort een passende verzekering. Wij vergelijken verzekeraars op voorwaarden en premie. Na uw keuze zorgen wij voor de juiste offerte en begeleiden het aanvraag proces.

Wat kost een AOV?

Vergelijken & afsluiten

Als is vastgesteld wat de financiële uitgangspunten zijn volgt de productselectie: Vergelijking van voorwaarden en premies. Hier zitten grote verschillen tussen de aanbieders en de gevolgen van een verkeerde keuze kunnen desastreus zijn. . Als u uw keuze heeft gemaakt begeleiden wij namens u de aanvraag naar de verzekeraar. De kosten voor het vergelijken en aanvragen zijn 450 euro.

Jaarlijks onderhoud

Nadat de verzekering is afgesloten gaan wij deze voor u beheren: wij informeren u jaarlijks of de premie nog marktconform is en door u gewenste aanpassingen worden doorgegeven aan de verzekeraar. De kosten voor dit onderhoud bedragen euro 150 exclusief btw per jaar.

Contact

Heeft u aanvullende vragen over een AOV?

Wij staan u graag te woord.

Onze dienstverlening
(DVD risico)

Het afsluiten van een levens- verzekering is maatwerk. Met ons dienstverleningsdocument krijgt u inzicht in de opties en de kosten daarvan.

Waarom Finac?

  • Onafhankelijk
  • Contacten met vrijwel alle verzekeraars
  • Ruime ervaring in AOV’s
  • Begeleiding bij arbeidsongeschiktheid