28638030 - Mortgage Concept By Money House From The Coins

De laagste rente bij hypotheekverlenging?

Op het moment dat de rentevaste periode van uw hypotheek is afgelopen, kunt u een nieuwe renteperiode kiezen tegen de huidige lage rente. Op dat moment kunt u ook zonder boete oversluiten naar een andere bank. Zes op de tien huizenbezitters doen dat echter niet en verlengen hun hypotheek bij hun eigen bank. Vaak zonder goedkopere alternatieven te onderzoeken. En dat terwijl de kans dat uw bank opnieuw het beste rente-aanbod heeft klein is.

Uit onderzoek van De Nationale Hypotheekbond blijkt dat mensen gemiddeld 0,5 procent goedkoper uit kunnen zijn dan het aanbod van hun eigen bank. Het verschil kan al snel duizenden euro’s opleveren. Bij een hypotheekschuld van € 300.000 en een rentevaste periode van 10 jaar, levert een half procent lagere rente bruto € 15.000 aan besparing op de hypotheekrente op. Naast het behalen van een financieel voordeel is oversluiten een goed moment om na te gaan of de hypotheekvorm nog wel past bij uw wensen en doelen. In het adviestraject bij Finac wordt goed gekeken naar uw persoonlijke situatie en welke alternatieve hypotheekvormen het beste bij uw pasten. De adviseur kijkt naar uw pensioenopbouw, wensen omtrent vermogensopbouw en bijvoorbeeld de betaalbaarheid van de studie van uw kinderen. Vaak zijn er bij oversluiten en het aanpassen van de hypotheek nog meer financiële voordelen te behalen.

Besluit u over te stappen naar een andere aanbieder dan zijn er wel een aantal punten waar u op moet letten. Hebt u een spaarhypotheek, dan is een lagere rente niet altijd gunstig. Sommige banken hebben ook een boeteregeling bij oversluiten. Overstappen brengt ook kosten met zich mee, naast advies- en bemiddelingskosten (vanaf € 1600) betaalt u gemiddeld € 650 aan notariskosten en € 300 voor een taxatierapport. Deze kosten zijn echter in principe aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Laat u goed informeren. Voor meer informatie en advies neem dan contact op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Finac helpt u graag.