35321400 - Vector Concept Of Investment In Real Estate Like Townhouse

Aflossen van uw aflossingsvrije hypotheek

Bij het afsluiten van uw aflossingsvrije hypotheek is er een datum afgesproken waarop de bank u vraagt om de hypotheek af te lossen. Als dat niet mogelijk is, kan een nieuwe hypotheek een oplossing bieden. Maar is dat ook altijd mogelijk?

Bij het opnieuw afsluiten of verlengen van een hypotheek moet de woning voldoende waard zijn. Uw inkomen en toekomstig pensioen is daarbij ook een belangrijke factor. De regels over inkomen zijn veranderd en aanzienlijk strenger dan vroeger.  Ook is de renteaftrek sinds 2001 beperkt en zijn er nieuwe aflossingseisen van toepassing.

Wat is een goed moment om erover na te gaan denken? Hoe eerder hoe beter. Controleert u eerst de einddatum van uw hypotheek en kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl naar uw inkomen voor later. Loopt uw rentevast periode binnenkort af? Ook dat is een goed moment om uw mogelijkheden te bekijken.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Finac voor een vrijblijvend gesprek om uw opties te bespreken met één van onze adviseurs.